Οι καταναλωτές προτιμούν οι έμποροι και τα brands να επικοινωνούν μαζί τους μέσω των δικών τους καναλιών, παρά μέσω των social media, σύμφωνα με μία νέα έρευνα. Ωστόσο, θέλουν επίσης να έχουν την επιλογή των social media όταν θέλουν να έρθουν σε επαφή.
Η εταιρεία Fresh Relevance πραγματοποίησε την έρευνα online, σε 2.000 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαπίστωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς δεν ήθελαν να τους προσεγγίζουν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Οι αρνητικές απαντήσεις που έλαβαν ανά μέσο ήταν, από χρήστες του TikTok (58%) του Twitter (56%) του WhatsApp (53%), του Facebook (53%), του Instagram (53%) και του YouTube (53%). Όταν ρωτήθηκαν πώς θα ήθελαν να επικοινωνήσουν μαζί τους, περισσότερο από το ένα τρίτο (35%) των πελατών είπε ότι θα ήθελε να λάβει ένα e-mail, πάνω από το ένα τέταρτο (27%) θα προτιμούσε να δει νέα, προσφορές κ.λπ. στον site του λιανοπωλητή, στο φυσικό του κατάστημα (29%), στην εφαρμογή του (27%) ή μέσω Google (20%).
Ο Mike Austin, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Fresh Relevance, αναφέρει: «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να είναι ένα πολύ ισχυρό κανάλι για branding και για αλληλεπίδραση με την πελατειακή βάση. Αλλά η έρευνά μας δείχνει ότι οι έμποροι λιανικής πρέπει να είναι έξυπνοι στον τρόπο που τα χρησιμοποιούν. Οι ερωτηθέντες μας είπαν ότι δεν τους ενδιαφέρει το διαφημιστικό περιεχόμενο στα social media, όμως θέλουν να μπορούν να τα χρησιμοποιούν για να προσεγγίζουν τις εταιρείες ως κανάλι επικοινωνίας».
Οι καταναλωτές προτιμούν να λαμβάνουν προωθητικά μηνύματα μέσω καναλιών που ανήκουν στους πωλητές, όπως email, το website και την εφαρμογή τους. Αυτά είναι καλά νέα για τις επιχειρήσεις που ενδέχεται να χρειαστεί να περικόψουν τις δαπάνες για πληρωμένο περιεχόμενο.
Δείτε περισσότερα στο www.webworldnews.gr